world

donderdag
1 april
18:00

Da Lata was originally founded by musician/producer Chris Franck and DJ Patrick Forge in the summer of 1996. The idea for the project was to blend Afro-Brazilian influences with modern dance sensibility incorporating both acoustic and electronic elements in the music. With all the right people making the right kind of noises, it was hailed as both ‘ground-breaking’ and ‘classic’. Dj’s such as Gilles Peterson, Phil Asher, Rainer Truby, Gerry Lyseight, Shuya Okino were all championing Da Lata’s music.

electronica
world
zondag
1 februari
19:00

Taraf de Haïdouks are a troupe of Romanian Gypsy musicians, from the town of Clejani, the most prominent such group in Romania in the post-Communist Era. “Haiduc” or “haiduk” is a word of Balkan origin which means something like “outlaw”, in Romanian it has a rustic or archaic connotation. Most of those who know the band in the Western world know them by way of French-speaking areas, where they are known as “Taraf de Haïdouks”, since French lacks a genitive case.

world
woensdag
14 oktober
18:00

Speciale actie: Neem een oud concertticket mee van een concert in de Vk* en krijg een gratis ticket voor een Vk* concert naar keuzeAls dé absolute nummer één brassband van Servië brengt Boban I Marko Markovic Orkestar een geweldige mix van traditionele zigeunermuziek, funk, klezmer en een vleugjes jazz. Het orkestar bestaat uit een achtkoppige blazerssectie, twee percussionisten en het fantastische trompetspel van Boban en zoon Marko Markovic.

world
zaterdag
9 oktober
18:00

Met hun mix van afro/world/reggae is TERRAKOTA een echte ambassadeur van Europa's culturele diversiteit. West-Afrikaanse muziek en reggae zijn de hoofdingrediënten, die ze vlotjes vermengen met andere Afrikaanse ritmes, Afro-Cubaanse en Afro-Braziliaanse percussie, wat rap, flamenco en raggamuffin, en invloeden van Marokko tot India. Dit mondt uiteindelijk uit in een feest zonder grenzen.

world
donderdag
11 november
19:00

VIEUX FARKA TOURE, de snel opkomende Malinese gitarist/zanger/songwriter, is inderdaad de zoon van de legendarische Ali Farka Touré. Hij liet zich dan ook vanaf zijn jeugd inspireren door de muziek van zijn vader en kreeg niemand minder dan de bekende Kora speler, Toumani Diabaté, als professionele mentor.

blues
rock
world
donderdag
20 januari
19:00

Dit concert kadert in het jaarlijks Nieuwjaarsfeest van GC De VaartkapoenDe jonge muzikanten van LA CHIVA GANTIVA, met een Colombiaanse, Chileense en Belgische achtergrond, zullen je laten dansen op hun “Afro-Colombian” ritmes. De muziek is een grote mix van Cumbia, Salsa en minder bekende ritmes als Champeta, Chirimia en Sanjuanero.

world
zaterdag
5 februari
19:00

SoundBits: monthly sounds of the underground presents LOS CALLEJEROS (los kajeecheeros) brengt een subtiele smeltkroes van latin/cumbia/reggae/balkan, met invloeden uit voormalige reizen doorheen Latijns-Amerika. Met een doe-het-zelf-soundsystem jammen zij overal.

world
zondag
1 mei
18:00

YOUNGBLOOD BRASS BAND is een brass-band uit de vs met een onwaarschijnlijk stevige live-reputatie.

world
vrijdag
25 november
19:00

Tijdens de week van 21-27 november 2011 organiseert Toutpartout, in samenwerking met een resem Brusselse concerthuizen en clubs (oa AB, Botanique, M4), de 2de editie van het AUTUMN FALLS festival. http://autumnfalls.beFOOL'S GOLD is een Amerikaanse Afro-pop band rond de twee frontmannen Luke Top en Lewis Pesacov.

Pop
world
zondag
27 november
19:00

UITGESTELD! NIEUWE DATUM: 27/01! TICKETS WORDEN TERUGBETAALD OP AANKOOPPUNT TEM 27/12/2011.BURITACA is een 'World-music band' uit Barcelona die buiten de grenzen van de traditionele mestizo kleurt, en op de proppen komt met een frisse en sterke mix van 'worldbeats'. Buritaca staat garant voor een explosief en energierijk spektakel, een muzikale trip die voor een prikkeling van alle zintuigen, en het publiek zich laat vereenzelvigen met hun ongelooflijke muzikale crossover.

world
vrijdag
27 januari
19:00

Dit concert kadert in het jaarlijks Nieuwjaarsfeest van GC De VaartkapoenBURITACA is een 'World-music band' uit Barcelona die buiten de grenzen van de traditionele mestizo kleurt, en op de proppen komt met een frisse en sterke mix van 'worldbeats'. Buritaca staat garant voor een explosief en energierijk spektakel, een muzikale trip die voor een prikkeling van alle zintuigen, en het publiek zich laat vereenzelvigen met hun ongelooflijke muzikale crossover.

world
reggae
donderdag
22 oktober
19:30
Geannuleerd

pan-tropical future bass 

psychedelica
world
electro
hip hop
zaterdag
31 oktober
19:30

A pair of stellar Touareg bands

rock
world
vrijdag
29 januari
19:30

Energetic mix of chaäbi, raï, gnawa, rock, ska en reggae

gnawa
raï
world
zaterdag
17 december
19:30

N3rdistan + Gan Gah afterparty: dat is een avond vol fusie tussen Noord-Afrikaanse ritmes, gezangen, geluiden en hedendaagse elektronica. 

electronica
experimental
gnawa
world
vrijdag
20 januari
16:00
Gratis

Nieuwjaarsfeest van De Vaartkapoen/VKconcerts met afrobeat/jazz/fusion artiest Daniel Dzidzonu.

electronica
funk
gnawa
hip hop
jazz
world
vrijdag
28 april
19:30
Gratis

Brussels Meets Its Young: up and coming hip hop heroes and gnawa gods.

funk
gnawa
hip hop
reggae
Urban
world
vrijdag
9 juni
22:30
gnawa
world
donderdag
29 juni
19:30

Vk concerts and Mukambo join forces to bring Afrobeat, Ethiojazz, Afro-Latin, Afro-Brazilian and other groove-based music from Africa and the diaspora to Brussels.  Each session features a live band, followed by an after-party with DJ Mukambo (Groovalicious).

world
zaterdag
14 oktober
19:30

A Felabration with London Afrobeat Collective

world