True Widow

True Widow

True Widow

True Widow brengt een unieke mix van psychedelische grunge, stoner, shoegaze, en slowcore. Zelf omschrijven ze hun muziek echter graag als stonegaze. Met het album "Circumambulation" (True Widow‘s debuutplaat voor het independant Relapse Records) scheerden ze hoge toppen, zowel professioneel als muzikaal, en het zette de toon voor de toekomst. "Circumambulation" kreeg niet alleen binnen de metal scene maar ook ver erbuiten veel lof toegezwaaid door hoog aangeschreven media als Pitchfork, NPR, Decibel Magazine en Metal Injection. De opvolger "Avvolgere" is vorig jaar (2016) verschenen op Relapse Records. 

 

True Widow
Bekijk videoBekijk videoBekijk video
8539

Pontiak

Pontiak is een Amerikaanse neo-psychedelic rock band rond de broers Carney (Van, Jennings & Lain) die opgroeiden in de staat Virginia. Hoewel ze enkele jaren deel uitmaakten van de music scene van Baltimore en goeie vrienden werden met bands als Arbouretum, keerden ze uiteindelijk toch terug naar hun geboortestreek. In 2008 kregen ze de kans om te tekenen bij Thrill Jockey. Album nummer vier “Dialectic of Ignorance” is voorzien voor het voorjaar 2017.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
8542

King Woman

King Woman is begonnen als het solo-project van ene Kristina Esfandiari (ex-vocaliste Whirr). Gaandeweg is het project echter uitgegroeid tot een volwaardige full band die gedurende zeven lange jaren hard gewerkt heeft aan een eigen sound - die de gelaagdheid en het tijdloze van drone en doom-metal doet samensmelten met de sterkte en kracht van artiesten als Mazzy Star, Royal Thunder, Grouper, en vele andere. King Woman's debuutalbum"Created in the Image of Suffering", opgenomen bij Jack Shirley’s Atomic Garden, komt uit begin 2017 via Relapse.

Bekijk video
8545