PUUR BELGE: GLÜ invites

GLÜ

Het fenomeen GLÜ ontstond uit de kruisbestuiving van machines en instrumenten, pedalen en triggers. De door kilometerlange kabels gelinkte muzikanten mengen electro, drum & bass, trance en breakcore en creëren er een levendige wereld mee, bevolkt met kosmische schepselen, analoge kreten en weelderige psychedelische flora. 
 
Gekend als het meest dansbare geluid uit de Brusselse scene, grijpt GLÜ het volk bij zijn tentakels en boetseert er in het ochtendgloren afterparties mee waar Squarepusher, Holden en Aphex Twin elkaar wel eens plegen te ontmoeten.
 
6 mei is naast Soirée Puur Belge ook de releasedag van GLÜ's vinyl album Three. Fans die hun plaat reeds via crowdfunding hebben besteld, kunnen die voor, tijdens en na de concerten komen halen in de VK. 
 
Bekijk videoBekijk videoBekijk video
8717

Before Tigers (f.k.a. Squeaky Lobster)

Dit Brusselse voormalige schaaldier staat erom bekend het publiek te blijven verbazen met geboetseerde geluiden van zijn bedreven scharen. Ook nu kruipt hij zijn aquarium uit om ons richting de diepzee te trekken met geïmproviseerde electromuziek. Denk maar aan een sound à la Dave Clark tijdens een stortbui op een donkere wintermiddag en de pracht van imperfecte beats. 

Bekijk video
8720

Johnny Superglu

De voormalige metal-gitarist Quentin Hanon sloeg in 2010 een nieuwe weg in toen hij acid, techno en belgian beat muziek begon te maken. Rambo Village (2015) is het tweede album dat hij heeft uitgebracht op het label Plynt, na het album Best Basket Beat (2013). Rambo Village is zijn donkerste werk tot nu toe: mysterieus, hypnotiserend en vol invloeden van de post-industrialistische geest van zijn thuisstad, Charleroi.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
8733

OKON

OKON & The Movement brengt muziek met invloeden uit groove, soul, hip hop, funk en jazz. De band zag het licht toen de zes muzikanten elkaar vonden aan het conservatorium in Antwerpen. Centraal staat de prachtige soulstem van zangeres Judith Okon, ondersteund door The Movement, bestaande uit Lukas Somers, Boris Van Overschee,  Louis Evrard, Sep François en David Thomaere. Ieder individu van het collectief draagt een breed scala aan invloeden bij in de samenwerking, wat resulteert in een uitgebreid palet aan mogelijkheden en inspiratie.  Ruwe ideeën worden omgesmolten tot klanken, soul en beats. OKON kan los vertaald worden als: "geboren in het rumoer van de nacht".

Bekijk videoBekijk video
8726