LDBK RADIO 12TH ANNIVERSARY ft. QUANTIC (live)

Quantic (live)

Sinds enkele jaren is de in Engeland geboren muzikant, dj en producer Will Holland, oftewel Quantic, een muzikale sleutelfiguur in de Colombiaanse stad Cali. In zijn bijna twee decennia lange carrière als muzikant verbonden aan Thru Thoughts recordings, heeft hij zich verdiept in een zeer uitgebreid gamma van genres: van Funk en Jazz tot Electronica en Folk over naar Latin, Reggae, Dub en Cumbia. Na zijn laatste solo album An Invitation to Answer uit 2006, verdiepte hij zich in zijprojecten waaronder The Quantic Soul Orchestra, Quantic and his Combo Bárbaro en het reggaefusionproject Flowering Inferno. Bijna acht jaar later keert Holland terug naar zijn elektronische roots met een nieuw solo album: Magnetica. Een zeer eclectische en lang geanticipeerde plaat die hij in de eerste helft van 2014 komt voorstellen met een live band!

 

 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
456

Débruit

Débruit is het project van de zelfverklaarde Afro-beat surrealist Xavier Thomas. De producer, DJ, multi-instrumentalist en vocalist uit Parijs mixt electro, house en hiphopbeats met traditionele en eigentijdse sounds van over de hele wereld tot een dansbaar geheel. In zijn eigen projecten combineert hij een brede instrumentale achtergrond met zijn interesse in wereldmuziek en cultuur. Zijn flamenco-getinte debuutplaat Coupé Décalé kwam in 2006 uit op Musique Large, het label van gelijkgezinde artiesten Rekick en Fulgeance. Een EP later verhuisde hij naar het Londense label Civil Music waar hij onder andere Sis Sürpriz uitbracht. Voor zijn twee meest recente EP's dook Débruit in de Haïtiaanse, Perzische en Nigeriaanse muziekgeschiedenis, wat zorgde voor een vrolijke en eclectische mix met als meest opvallende nummer het uiterst dansbare Nigeria What?

 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
460

dj Kwak

Halverwege jaren '90 begon dj Kwak met het organiseren van concerten en andere evenementen. Kort daarna kon hij aan de slag als programmator van DJ’s voor Kafé Kan’h te Brussel. In 2002 nam hij  samen met DJ Eleven de organisatie van het maandelijkse Strictly Niceness voor zijn rekening (Funk & Soul Party). Momenteel verzorgt dj Kwak tevens elke zaterdag de radioshow Back To Niceness op FM Brussel.  U mag zich verwachten aan absolute klassiekers, maar evengoed nieuwe ontdekkingen, zolang het maar funk, soul, hiphop, ska of rocksteady is. Kortom zolang het goed zit!

463

dj TomE

DJ TomE uit Zadar (Kroatië) is gastheer voor verschillende radioshows op 057 Radio en ligt aan de basis van verschillende soundtracks in de beste clubs aan de Dalmatische kust. Sinds 2009 werkt TomE regelmatig samen met LDBK Radio. Hij staat in voor de maandelijkse LDBK hotlist, maar deze show zal zijn eerste optreden in Brussel zijn! 
573