Battle Beatz Vol. 2

Battle Beatz Vol. 2

Als beginnend beatmaker is muziek maken of produceren niet genoeg om bekend te worden. Om in contact te komen met het publiek en de Mc’s, moet je eerst je muziek kunnen maken, deze verspreiden, doen luisteren en ten slotte aan de promotie werken. Het doel van de Battle Beatz vol 2 is om nieuw talent te ontdekken. De beste Beatmakers die zich ingeschreven hebben, nemen deel aan de competitie. De Battle bestaat uit 2 delen : het eerste deel is een opgelegde sample en in het tweede deel strijden de beatmakers Head to Head. Elke producer zal  in 2 rondes van 1 minuut de kans krijgen om zijn tegenstander uit te schakelen en zo naar een hoger niveau van de competitie te geraken.

Jury

- Simon Le Saint: Waarschijnlijk de beste DJ/producer die je nog niet kende. Met DJ skills die gaan van Hip Hop tot Pop en House, maakte hij al naam in het Belgische uitgaansleven. Als muzikant trad Simon Le Saint al op als drummer voor de Franse artiest Sebastien Tellier en stond hij als achtergrondzanger op het podium met de Belgische superster Stromae.

- Exel Smim (R.A.B. - Solid VS Green)

- Substanz (Geometrik Record - Ex CNN)

DJ's

- DJ Grazzhoppa: Zijn snelle en precieze cuts hebben van DJ Grazzhoppa een wereldwijde legende gemaakt. Dankzij zijn skills, die hij aangescherpt heeft tot een level dat nog steeds ongeëvenaard is, blijft hij in battles steeds onverslagen. Voor zijn uitdagers is het een verloren strijd.

- DJ G-Kuts: Deze artiest en muziekproducer, best gekend als Gangstakuts, kwam op in de Brusselse underground scene in de jaren '90. In tegenstelling tot simpele en herhalende loops composeert Gangstakuts zijn muziek rechtstreeks op MPC of synthesizer. Zijn invloeden zijn old school, maar hij creëert een vernieuwende sound.

 

8803