And You Will Know Us By The Trail of Dead

...And You Will Know Us By The Trail of Dead

…And You Will Know Us by the Trail of Dead (meestal afgekort als Trail of Dead) is een zeer experimentele en gedreven Amerikaanse indie-rockband. Jason Reece en Conrad Keely vormen de ziel en hart van de band, en debuteren in 1998 met een titelloos album om nadien door te breken in het underground circuit de plaat 'Source Tags & Codes' (2002). De band staat bekend om hun furieuze optredens waarbij de zangers Jason Reece en Conrad Keely elkaar afwisselen op zang, slagwerk en gitaar. Vele optredens eindigen vaak in het vernielen van instrumenten en apparatuur.

Bekijk videoBekijk videoBekijk videoBekijk video
737

Your Favorite Enemies

Your Favorite Enemies' brengt een eigenwijze mix van vuile en opgepoetste geluidsgolven, vergezeld van lyrics vol introspectieve poëzie en symbolisme. Het resultaat brengt ons tot een samenraapsel van noise, post-punk, psych, shoegaze and prog rock.

Bekijk videoBekijk video
740

Midnight Masses

Midnight Masses is het zijproject van Autry Fulbright en Jason Reece van …And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Het diende als muzikale uitlaatklep voor Fulbright na de dood van zijn vader. Het debuutalbum 'Departures'  toont opvallend veel gelijkenissen met de muziek van Trail of Dead, toch zeker op vlak van songstructuur. Terwijl Trail of Dead focust op zware gitaren en rock, ligt het accent bij Midnight Masses meer op dromerige, complexe percussie en baslijnen die je in trance brengen...of in slaap wiegen.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
757