25 YAAR VK : DE DOCUMENTAIRE + THE EXPERIMENTAL TROPIC BLUES BAND (After Show)

25 JAAR VK: DE DOCUMENTAIRE

Na 25 jaar muzikaal geweld is het tijd voor een moment van reflectie na bewogen tijden! Als je terug kijkt is en blijft de VK een boeiende, broeierige plek met concerten die aangrijpen, verrassen en doen bewegen. Mensen die voor en in de VK werken zijn stuk voor stuk mensen met een hart voor deze zaal. We hebben 2014 dan ook gezien als ideaal moment om terug te graven in de archieven en een documentaire te maken die een beeld geeft over wat er zich de laatste 25 jaar in de VK heeft afgespeeld. Fabelfilm (http://fabelfilm.be/) compileerde een reeks interviews met (ex-)collega’s, muzikanten, bookers, journalisten en collega’s uit het vak. Daarnaast gingen ze ook graven in de archieven van de VK.  Met interviews van o.a. Lefto (Stu Bru / Lefto presents), Frans Claus (Les Atelier Claus), Kurt Overbergh (AB), Alexander Vandriessche (TRS Management), Jan Smeets (Livenation)...

 

936

The Experimental Tropic Blues Band

Sinds het ontstaan van de band in de stad Luik in 1999, hebben The Experimental Tropic Blues Band meer en meer steun en belangstelling van het publiek gekregen mede dankzij hun wilde podium presence en hun rauwe mix van blues en rock 'n roll.
De leden Dirty Coq (gitaar, zang), Boogie Snake (gitaar, zang) en Devil D'Inferno (drums) speelde bijna non-stop in alle uithoeken van Europa en in Noord-Amerika. Ze hebben ondertussen ook al het podium gedeeld met bands zoals The Cramps, Bob Log III, Heavy Trash, JSBX, André Williams, The Soledad Brothers, Jay Reatard, The Black Lips, Jim Jones Review & nog veel meer!
Na de release van hun E.P. 'Dynamite Boogie', in 2005, en twee LP's, 'Hellelujah' in 2007 and 'Captain Boogie 'in 2009, noteerde de groep haar 3de album, 'Liquid Love' in New York in maart 2011 bij Matt Verta Ray's studio en Jon Spencer geproduceerd en gemixt.
Bekijk videoBekijk videoBekijk video
940

DJ Coconuts

Leerde de Asian underground-scene kennen via de Kanokha Club. Websites als Six Dergees Records, Generation Bass, Secrets of The Vatican en The Bombay Times prezen Dj Coconuts voor één van zijn underground-mixen. Old-skool en Nu-skool indian grooves met indian drum-‘n-bass, indian dubstep, indian clicks & cuts, bhangra, indian lounge, indian electro, indian house… alles wat hip is en Indische roots heeft passeert de revue.
DJ Coconuts bracht al Indian massive sets tijdens onder meer Couleur Café, Sfinks festival en in Bozar en de KVS.
948